”Afaceri cu Diplomație” în vizită la Karen Hilliard, șefa misiunii USAID-Moldova

/ / Afaceri cu Diplomatie
Ieri, 20 noiembrie 2018, în incita Tekwill membrii JCI Moldova au avut o întâlnire de suflet cu Dna Dr. Karen Hilliard, Șefa Misiunii USAID Moldova. Dr. Hilliard este un veteran al diplomației americane cu o carieră de peste 30 de ani. Este Country Manager în Republica Moldova din august 2016. Pînă a veni în țara noastră, Dna Hilliard a activat în Armenia, Ukraina, Mongolia, Jamaica, Belarus, Haiti, Malawi, Nicaragua, Oman și Egipt. În cadrul acestei ediții “Afaceri cu Diplomație” Dna Hilliard ne-a relatat momente din istoria parcursului său profesional și personal. Împreună cu Dl Daniel Thomson, Vicedirector pe cooperarea economică USAID Moldova am aflat detalii despre programele USAID în Moldova și aspecte ce țin de o potențială colaborare cu JCI.
Evenimentul s-a petrecut într-o atmosferă degajată și prietenoasă a formatului ”Afaceri cu Diplomație”, un proiect marca JCI Moldova, în cadrul căruia invitați speciali sunt Diplomați Acreditați, Șefi ai Misiunilor Internaționale și Demnitari de Stat.
JCI Moldova reprezintă o organizaţie de tineri antreprenori și cetățeni activi, afiliată reţelei mondiale Junior Chamber International (JCI) care numără peste 200 000 de membri, în peste 100 de ţări și regiuni și peste 100 de ani de activitate. În Moldova sunt 4 camere JCI: JCI Chisinau, JCI Ungheni, JCI Rezina, JCI Orhei. În calitate de membri JCI, urmărim să creăm schimbări pozitive în societate și oportunități noi pentru dezvoltarea tinerilor din Moldova.
Misiunea USAID in Republica Moldova face parte din Agenția SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID – US Agency for International Development). Programele USAID in Moldova sunt focusate pe trei domenii: creștere economică, democratizare și buna guvernare, si proiectele sociale. SUA sunt unul din cei mai mari donatori pentru Republica Moldova.